2023-2024 ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI

2023-2024 ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI

2023-2024 ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI

2023-2024 Öğretim yılı Ücretli Usta Öğretici başvuruları 01-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında E-YAYGIN sistemi üzerinden E DEVLET şifresiyle ONLİNE olarak alınacaktır.

 

Başvurular ve süreç ile ilgili bilgiler için Web Sitemizi takip ediniz

02.08.2023 1228

2023-2024 ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI

2023-2024 Öğretim yılı Ücretli Usta Öğretici başvuruları 01-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında E-YAYGIN sistemi üzerinden E DEVLET şifresiyle ONLİNE olarak alınacaktır.

Başvuruya dair evraklar e-yaygın sistemindeki başvurular bölümünden "Usta Öğretici Başvurusu" bölümüne yüklenecektir.

Başvurusu onaylanan usta öğreticiler, görevlendirildiklerinde  onaylanan belgelerin asılları ve  fotokopilerini , istenilen  belgeleri Mavi Şeffaf Kapaklı bir dosyayla birlikte , kuruma getirip ilgili müdür yardımcısına kontrol ettirerek  bizzat kendileri elden imza karşılığı  teslim edeceklerdir.

Başvurular ve süreç ile ilgili bilgiler için

Web Sitemizi takip ediniz

 

Not: 01 Ağustos 2023 tarihinden önce yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.


BAŞVURULAR 01-31 AĞUSTOS 2023 TARİHLERİ ARASINDA YAPILMALIDIR

BELİRTİLEN TARİHLERDEN SONRA YAPILAN BAŞVURULAR  DEĞERLENDİRİLMEYE ALINMAYACAKTIR

"E-Devlet Girişi" üzerinden E - Yaygına girilecektir

E-Yaygın Giriş İçin

 

DEĞERLİ USTA ÖĞRETİCİ ADAYIMIZ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Müdürlüğümüz bünyesinde Ücretli Usta Öğretici olarak görev almak isteyenlerin başvuruları ve evrak yüklemeleri 01-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-yaygın sistemi üzerinden online olarak yapılacaktır. Geçen yıl uygulanmaya başlayan sistemin yeni olması sebebiyle başvuru yapan adaylar tarafından birçok hatalar yapılmış ve mağdur olmalarına sebep olmuştur. Bundan dolayı başvuru aşamasında yapılan uyarıları dikkatli incelemeniz, ayrıca Müdürlüğümüz Web Sitemizde yapılan açıklamaları da takip etmeniz sizlerin yararına olacaktır.

Aşağıda başvurularla ilgili bazı açıklamalar yapılmıştır. Başvurularda dikkat çeken hususlara başvuru süresince Kurum Web Sitemizde yer verilecektir. Takip ediniz.

 BELGELERİN  YÜKLENMESİ

Geçen yıl yapılan birçok başvuruda belgeler yanlış yere yüklenmiş, eksik belge yüklenmiş veya kurs adı seçilmiş ve hiç belge yüklenmemiştir. Bu durumlarda başvurular iptal olmaktadır. Belge yüklemesinden ve usta öğretici başvurularından kurumumuz idarecileri ve memurları sorumlu değildir. Belgeyi yanlış ve eksik yüklemelerde başvuru yapan kişi kendisi sorumludur.

Usta Öğretici başvurularında, görev almak istediğiniz kursu seçerken kurs açmak istediğiniz alanın eğitici niteliklerini modüler programdan mutlaka bakınız. Diplomadaki mezuniyet alanınız ve ustalık belgesi alanınız dışındaki kurs başvuruları değerlendirilmeyecektir.

ONAY VE RED DURUMU

Başvuru yapan usta öğreticiler başvuru durumlarını E_YAYGIN sistemi üzerinden takip etmelidirler. Sistemde başvurunuz kurum idaresince incelenmişse "ONAYLANDI" ya da   "REDDEDİLDİ"diye görebilirsiniz. Reddedilen başvuruların ve belgelerin gerekçeleri sistemde yazmaktadır. Belge eksikliğinden reddedilmişse, eksik belgeyi tekrar yükleyiniz.Başvurusu onaylanan usta öğreticiler, görevlendirildiklerinde  onaylanan belgelerin asılları ve  fotokopilerini aşağıda belirtilen belgeleri Mavi Şeffaf Kapaklı bir dosyayla birlikte , kuruma getirip ilgili müdür yardımcısına kontrol ettirerek  bizzat kendileri elden imza karşılığı  teslim edeceklerdir. 

1-  Usta Öğretici  Başvuru Formu

2-  Mezuniyet Diploması

3-  Yeterlilik Durum Belgesi Fotokopisi ( Diploma, Ustalık, Antrenörlük, Hafızlık, İcazet, 4.Seviye Kurs Belgesi)

4-  Formasyon belgesi Fotokopisi

5-  Usta Öğreticilik Belgesi Fotokopisi

6-  Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 

7-  Adli Sicil Kayıt Belgesi [Son 6 Ay] [E-Devlet] 

8-  Sağlık Raporu Fotokopisi [Son 6 Ay]

9-  Askerlik Durum Belgesi [Askerlikle ilişiği bulunmamak] [E-Devlet]

10-Resmi Kurumlarda görev yapanlar Kurs Açma İzin Belgesi (Kurs Yeri, Günü ve Saati yazılı olmalıdır) 

11-İş Güvenliği Belgesi Fotokopisi 

12-Oryantasyon Belgesi Fotokopisi

 

BAŞVURUM OLMUŞ MU?

"BAŞVURUM OLMUŞ MU?" diye  HALK EĞİTİMİ MERKEZİNE  gelmeyiniz veya telefonla aramayınız. Siz kendiniz sistemden başvuru bilgilerinizi ve evraklarınızı görebilirsiniz.                              

ORYANTASYON SEMİNERİ BELGESİ İÇİN AÇIKLAMA

Kurs açılabilme şartlarından birisi de Oryantasyon seminerine katılmış ve başarılı olarak belgesini almış olmaktır. Öğretmenlik alanı mezunları ile Formasyon Belgesine sahip olan lisans mezunlarının dışında kalanlardan bu belge istenecektir. Oryantasyon belgesini E Yaygın sisteminde başvuru esnasında  diğer belgeler kısmına taratmanız gerekmektedir.  Belgeniz yoksa oryantasyon semineri için kuruma başvuruda bulununuz.

 İŞ GÜVENLİĞİ BELGESİ İÇİN AÇIKLAMA

Kurs açılabilme şartlarından bir diğeri de İş Güvenliği belgesine sahip olmaktır. Yönetmelik gereği "İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı" eğitimleri az tehlikeli sınıfta (Halk Eğitimi Merkezleri) yer alan işyerlerinde 3 yılda en az bir defa tekrarlanmalıdır. (En az 8 saat). Bu süreyi tamamlamış ve tamamlanacak olan belge sahipleri Web Sitemiz üzerinden veya kurumdan  İş Güvenliği Kursuna müracaat etmelidirler. Aksi takdirde belgeleri geçersiz sayılacaktır.

 GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILMASI

E-Yaygın üzerinden Usta Öğretici Başvurusu yapanların bilgileri, ilgili birime gönderilerek güvenlik soruşturması yapılacaktır. Güvenlik soruşturma sonuç bilgisi gelmeden kurs açılma işlemine yapılmaz.

      

SADECE  "USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ"  İLE KURS AÇILAMAZ.

 USTALIK BELGESİ, DİĞER YETERLİLİK BELGELERİ YA DA ALANINDA MEZUNİYET DİPLOMASI GEREKLİDİR.

4. SEVİYE EĞİTİM BELGESİ

1.  Meslek Lisesi Mezunu,

2.  3308 Mesleki Eğitim Kanununa göre düzenlenen Ustalık Belgesi,

3.  Mesleki Yeterlilik Kurumu 4. Seviye Belgesi,

4.  Yaygın Eğitim 4.Seviye Seviye Kurs Bitirme Belgesidir.

 "Usta Öğretici Belgesi" ile kurs açılamaz. 4. Seviye Eğitim Belgesi içinde yer almaz.

Mesleki Yeterlilik belgesi olarak :

 - 3308 Mesleki Eğitim Kanununa göre düzenlenen Ustalık Belgesi,

 - Mesleki Yeterlilik Kurumu 4. Seviye Belgesi,

 - Yaygın Eğitim 4.Seviye Seviye Kurs Bitirme Belgesi sayılmaktadır.

 

MEZUNİYET BELGESİ AÇIKLAMASI

 

"Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Ek-2 Formunda" Mezuniyet durumlarına göre puan verilmektedir. Örnek: Eğitim Fakültesi Lisans Mezunları 49 puan, Lisans mezunu 44 puan, Formasyonu olan lisans mezununa ilave 3 puan (Toplam 47 puan) gibi puan değerleri belirlenmiştir. USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURUSU "Mezuniyet Belgesi"ne ait ilk giriş bölümünde yazılması ve yüklenmesi gereken mezuniyet durum belgesi; Modüler Kurslar Programında ilgili kursun Eğitici Nitelikleri bölümünde istenen mezuniyet seviyesine ait diploma yüklenmelidir. Başvuru yapan bazı Usta Öğretici adayları kurs açabileceği alan dışında mezun olduğu programın diplomasını (yanlış) olarak yüklemektedirler. Bu yanlış beyan sonucunda sistem ayrıca puan tahsis ettiği için başvuru geçersiz hale gelme durumu oluşmaktadır. Bu konuya dikkat edilmesi sizlerin menfaatinedir.

Ayrıca; kişi Lisansı seçmiş ve Formasyonu da göstermiş ama sadece diplomasını yüklemiştir. Formasyon Belgesini yüklememiştir. Bu kişi de noksan evrak göndermesinden dolayı sorun yaşayabilecek durumdadır. Bu konuda da dikkatli olunması gerekmektedir.

İŞ DENEYİMİ BİLGİLERİ

 

Bu bölümde BARKOTLU SGK Hizmet Doküm Belgesiyüklenecektir. Mevzuat gereği Alanında Hizmet/İş Deneyimi yıl için 1 (bir) puan verilmektedir. Bu alana başka bir belge yüklemeyiniz.

 

KURS SEVİYE SEÇİMİ 

4.Seviye" kurslarından seçim yapmayınız. 4.Seviye Kursları İş-Kur işbirliği ile açılan kurslardır ve öğrencilerin sigorta ve ücret ödeme işlemleri yapılması zorunludur. Müdürlüğümüz bünyesinde bu kurslar açılmamaktadır. Kursların kaçıncı seviye olduğunu Modüler Kurslar Programında kursları listelediğiniz zaman hemen sağ yanında görebilirsiniz.  Seçim yapacağınız kurs için mutlaka Modüler Kurslar Programında açmak istediğiniz kursun seviyesini kontrol ederek seçim yapınız.